dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Prosta i smaczna pieczeń, doskonała jako gorące główne danie lub na zimno do kanapek. Idealna na Święta a także bez okazji.

Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem

Składniki:

Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem
Ser camembert kroimy w większą kostkę, aby po przekrojeniu kawałki były widoczne. Zmielone mięso z indyka mieszamy dokładnie z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, camembertem oraz żurawiną i doprawiamy do smaku przyprawami. Masę przekładamy do foremki aluminiowej i pieczemy 50 min. w 180 stopniach. Smacznego :)