Sposób przygotowania:
Pieczeń z niespodzianką
Mięso z namoczoną i mleku i odciśniętą bułką zmielić w maszynce do mięsa.2 cebule pokroić w drobną kosteczkę i przyrumienić na oleju. Połowę cebuli,jajko,szałwię i przeciśnięty przez praskę czosnek dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Z cukinii odciąć końce.Łyżeczką usunąć pestki(wydrążyć). Pieczarki i paprykę przysmażyć na oleju, ostudzić. Dodać cebulę, żółtko,sól, pieprz. Wymieszać, napełnić tym środek cukinii. Połowę mięsa umieścić na folii aluminiowej, położyć nafaszerowaną cukinię, przykryć drugą połową mięsa. Zawinąć w folię nadając kształt walca, tak aby cukinia nie wystawała z mięsa. Piec w temperaturze 200*C przez około 1-1.20 minut. Pod koniec pieczenia odkryć folię i lekko przyrumienić
elzbieta8960
Mirka227
5!