LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Pieczeń z pieczarkami i pietruszką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam na codzien i od święta, barzo smaczna.

Pieczeń z pieczarkami i pietruszką

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami i pietruszką

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami i pietruszką
Mieso mielone wlozyc do miski, dodac papryke, jajka i przecisniete przez praske zabki czosnku. Doprawic sola i pieprzem, i wszysko dobrze wymieszac. Pieczarki umyc , oczyscic, okroic w plasterki i poddusic na tluszczu kilka minut. Natke pietruszki umyć ,osuszyc i posiekac drobno. Boczek pokroic w cienkie plasterki, tak samo postapic z serem zoltym. Mieso mielone rozlozyc na foli aluminiowej formujac prostokat o wymiarach 20x25. Na wierzchu ulozyc boczek, pieczarki, natke pietruszki, i przykryc plastrami sera zoltego. Folie aluminiowa zwinac formujac z miesa rolade,calosc owinac jeszce jednym kawalkiem foli zeby rolada sie nie rozpadla. Mieso ulozyc w brytfannie i wstawic do piekarnika nagrzanego do 190 st. i piec ok 45 minut, po tym czasie zdjac folie . Piec mieso az uzyska zloty kolor, mozna podlac pieczen woda wrazie potrzeby.