Sposób przygotowania:
Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Na samym początku schab należy przekroić do połowy wzdłuż aby uzyskać dużą porcję mięsa do rozbicia tłuczkiem. Następnie mięso nacieramy przyprawami: pieprzem, przyprawą do pieczeni, papryką słodką, czosnkiem granulowanym oraz odrobiną soli. Mięso odstawiamy do lodówki. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodatkowo przyprawiamy pieprzem i solą. Po wyjęciu mięsa z lodówki rozkładamy na nim obrany i pokrojony w plasterki czosnek, plasterki żółtego sera oraz gotowy farsz. Pieczeń należy starannie i dokładnie zwinąć w rulon. Łączenia mięsa najlepiej pospinać wykałaczkami aby nie rozsypało się w trakcie wkładania do piekarnika. Gotową roladę wkładamy na posmarowaną masełkiem blaszkę. Mięso pieczemy około 1 godziny w temp. 180C. Mięso podlewamy wodą i sprawdzamy szpikulcem po godzinie czy jest już upieczone. Smacznego!!




szpileczka
-Natka-
kasnaj
Natka zapraszam do nas na obiadek :D Marcin kilka kawałków zamroził bo rodzina nie dała rady :D
edytaha
Tak apetycznie wygląda, że ja też chętnie pomogę w zagospodarowaniu nadwyżek :)
kasnaj
Zapraszam, zapraszam :) ugoszczę czym chata bogata :)