kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rolada jest prosta do wykonania. Jest to moja i męża pierwsza rolada!!

Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Na samym początku schab należy przekroić do połowy wzdłuż aby uzyskać dużą porcję mięsa do rozbicia tłuczkiem. Następnie mięso nacieramy przyprawami: pieprzem, przyprawą do pieczeni, papryką słodką, czosnkiem granulowanym oraz odrobiną soli. Mięso odstawiamy do lodówki. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodatkowo przyprawiamy pieprzem i solą. Po wyjęciu mięsa z lodówki rozkładamy na nim obrany i pokrojony w plasterki czosnek, plasterki żółtego sera oraz gotowy farsz. Pieczeń należy starannie i dokładnie zwinąć w rulon. Łączenia mięsa najlepiej pospinać wykałaczkami aby nie rozsypało się w trakcie wkładania do piekarnika. Gotową roladę wkładamy na posmarowaną masełkiem blaszkę. Mięso pieczemy około 1 godziny w temp. 180C. Mięso podlewamy wodą i sprawdzamy szpikulcem po godzinie czy jest już upieczone. Smacznego!!
Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Gotowy schab do rozbicia i przyprawienia
Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Farsz z pieczarek i cebuli do nadziewania pieczeni
Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Mięso wieprzowe gotowe do zawinięcia w rulon
Pieczeń z pieczarkami na świąteczny obia
Pieczeń z pieczarkami gotowa do włożenia do piekarnika