halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Pieczeń zawijana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna pieczeń na obiadek.

Pieczeń zawijana

Składniki:

Pieczeń zawijana

 

  • szynka wieprzowa 1 kg
  • mięso mielone 20 dag
  • jajka 3 sztuki
  • mąka 5 łyżek
  • marchewka gotowana 1 sztuka
  • pieczarki 8 sztuk
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 1 sztuka
  • olej 3 łyżki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczeń zawijana
Szynkę rozcinamy tak , żeby powstał duży płat. Rozbijamy posypujemy solą, pieprzem, majerankiem. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i ząbkiem czosnku, wyrabiamy. Czosnek i cebule siekamy drobno.Pieczarki kroimy w plasterki.Z jajek smażymy omlet i układamy na płacie szynki. Smarujemy mielonym mięsem. Smarujemy następnie pieczarkami usmażonymi z cebulka i czosnkiem. Na środku układamy ugotowaną marchewkę. Zwijamy roladę i związujemy. Pieczemy 1 godz. w temperaturze 250 stopni. Kroimy w grube plastry.