Sposób przygotowania:
Pieczeń ze szpinakiem
W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy do momentu całkowitego rozmrożenia i odparowania wody.
Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia).
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut.
Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia).
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut.
SylaUla