Sposób przygotowania:
Pieczona Dorada
Rybę patroszymy nie odcinamy głowy.Nacinamy skórę w kratkę z obu stron.W środek sypiemy po łyżeczce soli ziołowej,pieprzu wkładamy po gałązce selera po pół cebuli pokrojonej na plastry i po dwa ząbki czosnku pokrojone na plasterki.Ryby układamy na blasze ,wierzch ryby nacieramy solą ziołową (po łyżeczce na rybę)pieprzem,posypujemy tymiankiem i polewamy wyciśniętym sokiem z połowy cytryny .strugamy kilka plasterków masła i kroimy resztę czosnku(ale nie obierając go)wszystko skrapiamy oliwą,układamy plastry cytryny i co tylko chcemy,u mnie pomidory i cukinia.Zapiekać w piekarniku przez 0,5 godziny w 200 st.C
dża
evita0007
zbysiowa
gosiczek821
evita0007
. . . ale ze mnie "burak" hihi przepraszam zaćmiło mnie i nie doczytałam :)
gosiczek821