Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka w grzybowym sosie- Mięso umyj, osusz, natrzyj czosnkiem, majerankiem, musztardą i Przprawą uniwersalną Delikat KNORR. Suszone borowiki zmiksuj na pył i dokładnie obsyp nimi karkówkę. Włóż mięso do czystej miski, nakryj folią i pozostaw w chłodnym miejscu, na co najmniej jeden dzień.
Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron, a następnie umieścić w żaroodpornym naczyniu.
Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 100 minut. W połowie pieczenia dodaj do mięsa dwie szklanki wody i dołóż podsmażone na patelni pieczarki.
Po upieczeniu mięso przełóż na deskę, a do powstałego sosu dodaj Bulionetkę pieczeniową KNORR i łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość doprowadź do wrzenia.
Sos zabiel śmietaną, a do smaku dopraw koniakiem.
evita0007