anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pieczona karkówka wg anuli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste danie na każdy obiad.

Pieczona karkówka wg anuli.

Składniki:

Pieczona karkówka wg anuli.

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka wg anuli.
Mięso należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką w proszku, nacieramy przyprawą do wieprzowiny, nacieramy czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mięso umieszczamy w naczyniu, wlewamy 3 łyżki oleju, przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie plastry karkówki umieszczamy w rękawie do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Po tym czasie rozcinamy rękaw i przypiekamy mięso na termoobiegu przez ok. 5 do 7 minut w zależności od upodobań. Smacznego :)