agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczona szyneczka swojska - pyszna i aromatyczna

Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar
Przygotować niezbędne składniki na danie, szynkę umyć dokładnie pod bieżącą wodą i osuszyć, posmarować olejem, natrzeć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i przyprawą do wieprzowiny, szynkę włożyć do brytfanki, obrać cebulę i pokroić w półplasterki i nałożyć na szynkę, dodać margarynę, przykryć i dusić przez około 1,5 -2 godzin pod przykryciem, uzupełniać ubytek wody, na wolnym ogniu polewając co jakiś czas wytopionym tłuszczem. Serwować
Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar
szynkę piekłam w specjalnej żeliwnej brytfance
Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar
tak prezentuje się szyneczko po przekrojeniu- pycha
Pieczona szyneczka swojska - pyszna i ar
upieczona szynka wraz z nadziewanymi pieczarkami