slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 956]

Pieczona szynka na kanapki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszną wędlinę domową. Taka upieczona szynka jest dużo lepsza niż ze sklepu. Polecam upiec sobie od czasu do czasu taką szyneczkę.

Pieczona szynka na kanapki

Składniki:

Pieczona szynka na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pieczona szynka na kanapki
Mięso opłukujemy i osuszamy. Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi szynkę. Wstawiamy mięso do lodówki na 1 godzinę.

Po tym czasie przekładamy szynkę do worka do pieczenia, zawiązujemy, wkładamy do blaszki i do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę a potem rozcinamy worek i pieczemy jeszcze przez 30 minut.

Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Kroimy szynkę gdy będzie całkiem zimna.