Sposób przygotowania:
Pieczona szynka na kanapki
Mięso opłukujemy i osuszamy. Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi szynkę. Wstawiamy mięso do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie przekładamy szynkę do worka do pieczenia, zawiązujemy, wkładamy do blaszki i do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę a potem rozcinamy worek i pieczemy jeszcze przez 30 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Kroimy szynkę gdy będzie całkiem zimna.
Po tym czasie przekładamy szynkę do worka do pieczenia, zawiązujemy, wkładamy do blaszki i do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę a potem rozcinamy worek i pieczemy jeszcze przez 30 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Kroimy szynkę gdy będzie całkiem zimna.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje