Sposób przygotowania:
Pieczona żabnica
Cebulę obrać, umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać i umyć. Bakłażana umyć, pokroić na kawałki. Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na dużą kostkę. Cukinię umyć, pokroić na kawałki. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Z ryby usunąć szkielet, podzielić na filety. Na każdym kawałku zrobić podłużne nacięcie. 2 ząbki czosnku pokroić w paski, powtykać je w rybę. Rybę ułożyć na papierze do pieczenia, doprawić solą i pieprzem, skropić 1 łyżką oliwy. Zawinąć rybę w papier i odstawić. Do naczynia żaroodpornego wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić ząbki czosnku, bakłażana, papryki, cukinię i cebulę. Wszystko wymieszać z oliwą. Wstawić do piekarnika na 20minut. Rybę w papierze ułożyć na warzywach, piec 20minut. Naczynie wyjąć z piekarnika. Rybę odłożyć. Warzywa ułożyć na talerzach. Rybę rozwinąć z papieru, ułożyć na warzywach i od razu podawać.