Pieczone klopsiki rybne

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryby dokładnie sprawić, umyć, usunąć ości i sfiletować. Cebulę obrać i posiekać

Pieczone klopsiki rybne

Składniki:

Pieczone klopsiki rybne

 

  • KLOPSIKI RYBNE PIECZONE
  • 75 dag ryby morskiej
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • 2 cebule
  • 1-2 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczone klopsiki rybne
Ryby dokładnie sprawić, umyć, usunąć ości i sfiletować. Cebulę obrać i posiekać razem z rybą na drobną kostkę. W salaterce dokładnie utrzeć masę rybno-cebulową z margaryną, jajkami, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Uformować niewielkie klopsiki, posmarować lekko olejem, ułożyć na wysmarowanej blasze i piec w piekarniku około 30 minut. Podawać bezpośrednio po upieczeniu z sałatką z gotowanych warzyw i ostrym sosem (np. kaparowym).