Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami
1. Mięso mielone umieszczamy w misce, wbijamy do niego jajko, dodajemy posiekaną cebulkę. Bułkę przez chwilę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy pieprzem i solą, a także mielonymi paprykami. Wyrabiamy masę.
2. Pieczarki dość drobno kroimy i dodajemy do masy, mieszamy.
3. Formujemy nieduże kulki, umieszczamy je na natłuszczonej blaszce i spłaszczamy, tworząc kotlety.
4. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ketchup mieszamy z 4-5 łyżkami wody i polewamy tym mięsne kulki. Pieczemy jeszcze 15-20 minut.
5. Podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ogórkami korniszonymi.
2. Pieczarki dość drobno kroimy i dodajemy do masy, mieszamy.
3. Formujemy nieduże kulki, umieszczamy je na natłuszczonej blaszce i spłaszczamy, tworząc kotlety.
4. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ketchup mieszamy z 4-5 łyżkami wody i polewamy tym mięsne kulki. Pieczemy jeszcze 15-20 minut.
5. Podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ogórkami korniszonymi.