mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pieczone krewetki i kałamarnice

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone krewetki i kałamarnice hm... pyszne

Pieczone krewetki i kałamarnice

Składniki:

Pieczone krewetki i kałamarnice

 

Sposób przygotowania:

Pieczone krewetki i kałamarnice
Cebule obrać, umyć, pokroić na ósemki. Cukinie umyć, pokroić w słupki. Czosnek obrać, opłukać. Cytryny wyszorować, pokroić na trójkątne plasterki. Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Rozmaryn opłukać i osuszyć. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Ziemniaki obrać, umyć, większe przekroić na połówki, wrzucić do wrzącej wody i gotować 15minut. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cebulę, cukinię, czosnek, cytrynę i rozmaryn. Wlać oliwę, wszystko wymieszać. Wstawić do piekarnika na 30minut. Wrzucić krewetki, kałamarnice i pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać. Zapiekać przez 10minut. Danie przełożyć na talerze i podawać na gorąco.