Sposób przygotowania:
Pieczone nafaszerowane ziemniaki
Przygotować blachę z wyposażenia kuchenki i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzać olej, kiełbasę i mięso z ogona ( bez skóry ) pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i chwilę smażyć. Oczyszczona cebulę i paprykę oraz pieczarki również pokroić w kostkę i dodać na patelnie, chwilę smażyć. Dodać wszystkie przyprawy do smaku oprócz soli morskiej z ziołami. Farsz wymieszać i schłodzić a do chłodnego dodać startą na tarce mozzarellę oraz natkę i kukurydzę i wszystko wymieszać. Umyte ziemniaki przekroić na pół i za pomocą łyżeczki lub kulkownicy wydrążyć środek tworząc łódeczkę i ułożyć tak przygotowane ziemniaki na blasze. Oprószyć je solą morską z ziołami. W zagłębienia powkładać farsz. Ziemniaki piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 minut. Podawać na gorąco, można polać ketchupem.
![Pieczone nafaszerowane ziemniaki Pieczone nafaszerowane ziemniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-nafaszerowane-ziemniaki-143572.jpg)
![Pieczone nafaszerowane ziemniaki Pieczone nafaszerowane ziemniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-nafaszerowane-ziemniaki-143573.jpg)
![Pieczone nafaszerowane ziemniaki Pieczone nafaszerowane ziemniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-nafaszerowane-ziemniaki-143574.jpg)
![Pieczone nafaszerowane ziemniaki Pieczone nafaszerowane ziemniaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-nafaszerowane-ziemniaki-143575.jpg)
gusia1000