kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pieczone pałki indycze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Soczyste, z lekko słodkawą i chrupiącą skórka oraz delikatnym aromatem czosnku i majeranku. Do tego niewymagające dużego zaangażowania w przygotowanie. Świetne na obiad.

Pieczone pałki indycze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone pałki indycze

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pałki indycze
Pałki indycze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy masło z czosnkiem, solą, białym pieprzem oraz majerankiem. Przygotowana marynata smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na kilka godzin lub na noc. Pałki pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 190 stopniach C przez około 40 minut co pewien czas podlewając tłuszczem z naczynia. Pobieramy z naczynia połowę tłuszczu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy jeszcze 20 minut. Tłuszcz łączymy z miodem. Smarujemy wierzch mięsa i pieczemy bez przykrycia około 15 minut do ze złocenia.
Pieczone pałki indycze
Pałki indycze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy masło z czosnkiem, solą, białym pieprzem oraz majerankiem.
Pieczone pałki indycze
Przygotowana marynata smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na kilka godzin lub na noc.
Pieczone pałki indycze
Pałki pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 190 stopniach C przez około 40 minut co pewien czas podlewając tłuszczem z naczynia. Pobieramy z naczynia połowę tłuszczu i przykrywamy pokrywką.
Pieczone pałki indycze
Pieczemy jeszcze 20 minut. Tłuszcz łączymy z miodem. Smarujemy wierzch mięsa i pieczemy bez przykrycia około 15 minut do ze złocenia.