Sposób przygotowania:
Pieczone pierożki z mięsem od Mariel
Farsz: Mięso dokładnie umyć i osuszyć , zmielić w maszynce do mięsa.Na patelni podgrzać 2 łyżki oliwy i podpiec mięso. Następnie zostawić do wystudzenia , letnie jeszcze raz zmielić w maszynce lub w robocie. Cebulę obrać i drobno posiekać .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i zeszklić cebulę.Dodać do mięsa tak jak i pozostałe składniki śmietanę , jajko,paprykę i przyprawy na końcu drobno posiekaną pietruszkę zieloną.Wymieszać dokładnie tak by składniki się ze sobą połączyły. Ciasto. Na stolnice wysypać przesianą mąkę, dodać żółtka , posiekaną margarynę , paprykę mieloną i śmietanę .Ciasto dokładnie wyrobić tak by było jednolite w razie , gdyby się lepiło dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto rozwałkować na cienki placek , szklankę powycinać kółka , do każdego dodać na środek po łyżce farszu , skleić boki.Układać na suchej patelni niczym nie wysmarowanej. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Białka roztrzepać i dwukrotnie posmarować pędzelkiem silikonowym pierogi,włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut , do momentu aż zrobią się rumiane.