Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z krewetkami
Piekarnik nagrzać do 200st. Nie obrane ziemniaki szorujemy, suszymy i posypujemy solą, pojedynczo zawijamy folię i pieczemy przez ok. godzinę. Cebulę, czosnek kroimy w kostkę, zioła drobno siekamy. Płaty łososia kroimy w kostkę, jogurt mieszamy z śmietaną i sokiem z cytryny, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, zioła i kostki łososia, mieszamy dokładnie,doprawiamy solą i pieprzem. Awokado kroimy na połowę, wybieramy miąższ i kroimy na drobną kostkę. Ziemniaki wyciągamy z piekarnika, odwijamy folię, na środku nacinamy i robimy wgłębienie, które wypełniamy farszem. Na wierzch kładziemy ugotowane krewetki. Polewamy sosem, dekorujemy cząstkami awokado i koperkiem. SMACZNEGO