Sposób przygotowania:
Pieczone ziołowe żeberka
Żeberka opłukuję pod bieżącą wodą i dzielę na mniejsze porcje. Czosnek obieram i wyciskam maszynką. Każde żeberko nacieram solidnie czosnkiem i odkładam do miski i wstawiam do lodówki na godzinkę. Następnie każde żeberko z osobna obsypuję grubo przyprawami - tymiankiem, majerankiem, pieprzem i chili. Soli dodaję tylko odrobinkę. Worek rozkładam w naczyniu żaroodpornym. Żeberka umieszczam delikatnie w worku i ewentualnie nakładam resztkę czosnku który nam się zsunął podczas przyprawiania. Worek mocno zaciskam - lub związuję. Piekę w temp 180C przez ok 50 minut. Naczynie umieszczam w piekarniku tak aby worek nie dotykał żadnej ze ścian. Po chwili pieczenia gdy worek napuchnie lekko nakłuwam go w kilku miejscach.