Sposób przygotowania:
Pieczony boczek z ziemniaczkami i surówką
Boczek kroję w plasterki. Czosnek siekam. Wszystkie przyprawy potrzebne do boczku mieszam i nacieram nimi mięso. Wstawiam do lodówki na kilka godzin. Ziemniaki dobrze myję (nie obieram) nacinam nożem, tworząc wachlarzyk. Mieszam olej z papryką i solą, dodaję plasterki czosnku. Przygotowuję folię aluminiową. Kładę ziemniaka, polewam przyprawami i posypuję rozmarynem. Każdy pakiecik zawijam. Piekę na grillu, najlepiej ułożyć je na tacce aluminiowej. Jeśli wykałaczka wchodzi lekko w ziemniaki znaczy,że są gotowe. Mięso również układam na tackach.Kapustę, koperek i szczypiorek siekam. Doprawiam lekko solą i pieprzem. Łączę z jogurtem i majonezem.
aga-25