iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podajemy królika z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem. Wprost rozpada się w ustach, miękki i aromatyczny.

Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

 

Sposób przygotowania:

Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

ETAP 1:

Królika dzielimy na porcje. Ząbki przeciskamy przez praskę, dodajemy musztardę, miód, wino, ocet, zioła prowansalskie. W marynatę wkładamy królika i zostawiamy na noc w lodówce. Następnie solimy pieprzymy, obsmażamy na złoto na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy krążki cebuli i zalewamy pomidorami. Pieczemy przez 40 minut w temp. 190 stopni.


Tagi:

mięso danie