Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pieczony pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pieczona rybka to pomysł na zdrowy, smaczny, a w dodatku szybki i łatwy w przygotowaniu obiad. Polecam:)

Pieczony pstrąg

Składniki:

Pieczony pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg

Etap 1

Pieczony pstrąg
Oczyszczone i ponacinane ryby ułożone na folii aluminiowej.

Ryby dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ryb naciąć w kilku miejscach. Każdą rybę ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej.

Etap 2

Pieczony pstrąg
Natka pietruszki i czosnek posiekane i wymieszane.

Natkę pietruszki i czosnek posiekać, następnie wymieszać.

Etap 3

Pieczony pstrąg
Przyprawione ryby nadziane natką z czosnkiem.

Ryby oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka każdej ryby włożyć po trochu natki z czosnkiem.

Etap 4

Pieczony pstrąg
Kawałki cytryny i masła ułożone na rybach.

Na każdej rybie ułożyć po trochu masła i cytryny.

Etap 5

Pieczony pstrąg

Ryby owinąć folią, ułożyć na blasze. Pstrągi piec w 190 stopniach przez ok. 15 minut.

Etap 6

Pieczony pstrąg

Następnie rozwinąć folię, temperaturę zwiększyć do 220 stopni. Ryby piec dalej do lekkiego zrumienienia.


Tagi:

ryba pstrąg