Sposób przygotowania:
Pieczony pstrągEtap 1
 
Ryby dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ryb naciąć w kilku miejscach. Każdą rybę ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej.
Etap 2
 
Natkę pietruszki i czosnek posiekać, następnie wymieszać.
Etap 3
 
Ryby oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka każdej ryby włożyć po trochu natki z czosnkiem.
Etap 4
 
Na każdej rybie ułożyć po trochu masła i cytryny.
Etap 5
 
Ryby owinąć folią, ułożyć na blasze. Pstrągi piec w 190 stopniach przez ok. 15 minut.
Etap 6
 
Następnie rozwinąć folię, temperaturę zwiększyć do 220 stopni. Ryby piec dalej do lekkiego zrumienienia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
