Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczyste po chłopsku (Białoruś)

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Mięso umyć, pokrajać na kawałki po 30-40 g, lekko pobić, posypać solą i pieprzem.

Pieczyste po chłopsku (Białoruś)

Składniki:

Pieczyste po chłopsku (Białoruś)

 

Sposób przygotowania:

Pieczyste po chłopsku (Białoruś)
Mięso umyć, pokrajać na kawałki po 30-40 g, lekko pobić, posypać solą i pieprzem. Następnie panierować w mące i smażyć do utworzenia się rumianej skórki. Tak przygotowane mięso przełożyć do rondla, dołożyć pokrojone ziemniaki, cebulę i marchew. Wszystko zalać wodą (lub wywarem mięsnym) tak, by ledwo zakrywało produkty i dusić na słabym ogniu. Na 5-10 minut przed końcem gotowania dodać śmietanę, seler i listek laurowy. Przyprawić do smaku.

Tagi:

mięso