Sposób przygotowania:
Piekielny udziec
Z udźca wycinam kość , myję, osuszam, nacieram przyprawami , dodaję sos sojowy i odstawiam do lodówki aby się dobrze zamarynowało ( jakieś dwie godziny)
Po tym czasie obsmażam na maśle klarowanym z każdej strony, dodaję plasterki czosnku, podlewam gorącą wodą, dodaję liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywam i duszę do miękkości na małym gazie.
Na koniec sos zagęszczam delikatnie skrobią wymieszaną w małej ilości wody.
Jako dodatek proponuję ziemniaki i czerwoną , duszoną kapustę.
Po tym czasie obsmażam na maśle klarowanym z każdej strony, dodaję plasterki czosnku, podlewam gorącą wodą, dodaję liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywam i duszę do miękkości na małym gazie.
Na koniec sos zagęszczam delikatnie skrobią wymieszaną w małej ilości wody.
Jako dodatek proponuję ziemniaki i czerwoną , duszoną kapustę.