Sposób przygotowania:
Pierniczki cynamonoweEtap 1
Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Dodać do niej miód i brązowy cukier, roztopić (nie gotować !). Przestudzić.
Etap 2
Wszystkie pozostałe sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać.
Etap 3
Dodać do nich jajka i masę z miodem.
Etap 4
Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto.
Etap 5
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm na podsypanym mąką stole, wycinać foremkami różne kształty.
Etap 6
Ciastka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Etap 7
Piec w 180 stopniach przez ok. 12 minut.
Etap 8
Upieczone pierniczki ostudzić, dowolnie udekorować. Żeby pierniczki zmiękły, należy włożyć do pojemnika z nimi jabłko.