Sposób przygotowania:
Pierniczki last minute
Margarynę rozstawiamy w rondelku. Kiedy margaryna będzie już roztopiona dodajemy do niej, miód, cukier i przyprawę do piernika, wszystko starannie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę przesiewamy i stopniowo wlewamy do niej przestudzoną masę, wbijamy jajka, dodajemy sodę i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto dzielimy na porcję, stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto. Z ciasta wykrawamy foremką dowolne kształty. Ciasteczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 12 minut w temperaturze 170 stopni. Ciasta wyciągamy i studzimy. Przechowujemy je w szczelnym pojemniku. Pierniczki możemy też polukrować, posypać cukrem pudrem lub posypką. Lukier: Wszystkie składniki starannie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody.