Sposób przygotowania:
Pierniczki świąteczne proste i szybkie
-Wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść .
-Rozwałkować, podsypując mąką / ciasto jest dość klejące /na grubość około 3 mm.
-Foremkami wykrawać pierniczki o różnych kształtach.
-Przy pomocy słomki wyciąć otworek na wstążkę /jeśli przeznaczamy je do powieszenia /
-Gotowe ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce i piec około 10 minut w temperaturze 180ºC./uważać, by nie piec je za długo/.
-Ostudzić i ozdobić.
-Rozwałkować, podsypując mąką / ciasto jest dość klejące /na grubość około 3 mm.
-Foremkami wykrawać pierniczki o różnych kształtach.
-Przy pomocy słomki wyciąć otworek na wstążkę /jeśli przeznaczamy je do powieszenia /
-Gotowe ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce i piec około 10 minut w temperaturze 180ºC./uważać, by nie piec je za długo/.
-Ostudzić i ozdobić.
zozolek
cris
...jeśli doczekają Świąt ....będą z pewnością mięciutkie........ale można przyśpieszyć ten proces wkładając do pojemnika z pierniczkami np. skórki z jabłek.............