Sposób przygotowania:
Pierniczki z różaną marmoladą
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem waniliowym i ciepłym mlekiem, przykryć, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut.
Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą. Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do pierników i cukrem pudrem.
Połączyć z masą miodową, dodać jajko, rozczyn drożdżowy, śmietanę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, foremką (do pierogów) wykrawać ciasteczka, włożyć porcję marmolady, przekryć i dokładnie zlepić. Ułożyć na blaszce, wstawić na 8-10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.
Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą. Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do pierników i cukrem pudrem.
Połączyć z masą miodową, dodać jajko, rozczyn drożdżowy, śmietanę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, foremką (do pierogów) wykrawać ciasteczka, włożyć porcję marmolady, przekryć i dokładnie zlepić. Ułożyć na blaszce, wstawić na 8-10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.