Sposób przygotowania:
Pierniczkowe babeczki
Mieszamy ze sobą suche składniki, tj, mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy. W oddzielnym naczyniu łączymy roztopione masło z mlekiem, roztrzepanym jajkiem. Łączymy suche składniki z mokrymi, dosypujemy jeszcze wypłukane rodzynki i dodajemy świeży imbir.
Całość mieszamy łyżką, ale tak, żeby pozostały grudki.
Blachę do pieczenia muffinek zapełniamy papilotkami. W każdą papilotkę nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Całość mieszamy łyżką, ale tak, żeby pozostały grudki.
Blachę do pieczenia muffinek zapełniamy papilotkami. W każdą papilotkę nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.