Sposób przygotowania:
Piernik Betki
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja i cukier ubić mikserem, dodać mleko, kakao, mąkę z sodą i przyprawę piernikową.
Dołożyć powidła, wlać tłuszcz. Mieszać do uzyskania jednolitej gładkiej masy .Dodać bakalie. Przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę-keksówkę. Piec ok. 60 minut w 180 st.C. Po upieczeniu można udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego.
Dołożyć powidła, wlać tłuszcz. Mieszać do uzyskania jednolitej gładkiej masy .Dodać bakalie. Przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę-keksówkę. Piec ok. 60 minut w 180 st.C. Po upieczeniu można udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego.