Sposób przygotowania:
Piernikowa rolada z śmietana i delicjami
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości. Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Przełożenie: Do wysokiej miski przelać śmietankę i wstępnie ubić. Dodać zagęstnik oraz cukier puder i ubić na sztywno. Dodać zesty ze skórki pomarańczowej i wymieszać. Rozsmarować na biszkopcie i ułożyć delicje. Zrolować i odłożyć na kilka godzin a najlepiej na cała noc. Oprószyć cukrem pudrem i pokroić na plastry. Smacznego!