Sposób przygotowania:
Piernikowe choineczki
Rozpuścić miód z cukrem, dodać wodę i wszystko zagotować, następnie przestudzić. Jajka ubić i połączyć z przestudzonym miodem, do wymieszanego miodu z jajkami dodać przesianą mąkę z sodą, przyprawą do piernika i kakao, dokładnie wszystko wyrobić i schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować do 1 cm grubości i wyciąć kształty ciastek, ułożyć je na blaszce wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem. Piec w temp. 170st około 15 min, po upieczeniu zaraz ostrożnie zdjąć z blaszki i ostudzić na kratce(lubią się przykleić do blachy i ciepłe zdejmuje się lepiej) Zimne posmarować lukrem i ozdobić, można tez część posmarować polewą czekoladową. Pierniczki twardnieją, ale po kilku dniach miękną i są pyszne. Doskonale nadają się do powieszenia na choinkę lub na słodki prezent.