Sposób przygotowania:
Piernikowe ludziki
Masło i miód przełożyć do rondelka i podgrzewając roztopić, dodać cukier i mieszać, aż się rozpuści. Lekko przestudzić. W misce wymieszać przesianą mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do pierników, dodać przestudzony miód z masłem i bardzo dokładnie zmiksować na gładką masę. Ciasto rozwałkować do grubości około 5 mm i wycinać ciastka foremką delikatnie obsypaną mąką. Ciastka układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C około 10 minut. Upieczone pierniki wystudź na kratce kuchennej. Roztrzepane białko utrzeć z cukrem pudrem na gęsty i jednolity lukier. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty dodać odrobinę soku z cytryny, jeśli zbyt rzadki dosypać cukru pudru. Gotowym lukrem udekorować pierniki.