Sposób przygotowania:
Piernikowy niby keks
Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, przyprawę do piernika, kakao, łyżką wymieszać.
Wbić jajka, wlać mleko, dodać miękką margarynę i mikserem połączyć składniki.
Dodać do ciasta solone orzeszki, skórkę pomarańczową, rodzynki i mikserem połączyć składniki.
Keksówka 30x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C około 50 minut.
Ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Wbić jajka, wlać mleko, dodać miękką margarynę i mikserem połączyć składniki.
Dodać do ciasta solone orzeszki, skórkę pomarańczową, rodzynki i mikserem połączyć składniki.
Keksówka 30x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C około 50 minut.
Ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
ziutula
zbysiowa
Zaraz dopiszę :)