pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Pierogi rusalki:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne pierożki można podawać ze Śmietaną , lub skwarkami...

Pierogi rusalki:)

Składniki:

Pierogi rusalki:)

 

Sposób przygotowania:

Pierogi rusalki:)
Zagnieść ciasto z podanych składników. Ziemniaki obrać , ugotować, ostudzić przecisnąć przez praskę, Dodać ser, śmietanę, Cebulę obrać zeszklić na łyżce masła dodać do farszu doprawić.Ciasto rozwałkować wykrajać kółeczka nakładać farsz i zlepiać pierożki.Gotować w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy do wypłynięcia. Podawać ze śmietaną lub skwarkami ze słoninki Smacznego!!!