SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pychaaaaa pierogi na każdy obiadek

Pierogi ruskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi ruskie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Ciasto: Mąkęrozmieszać z jajkami i wodą aż do jednolitej masy, tak aby nie kleiła nam się do rąk dodaje łyżeczkę oliwy i szczyptę soli. Odstawiam na ok. 30min Farsz: Ziemniaki gotuje na miękko Ser przeciskam przez praskę wraz ziemniakami. Cebulkę podsmażamy na złoty kolor, po wystygnięciu dodajemy do ziemniaków i cebuli wszystko mieszamy. Doprawiamy solą pieprzem Vegetą., mieszamy. Ciasto rozwałkowuje na ok. 2-3mm wycinam kółka i faszeruje mocno zaciskając brzegi. Wrzucam do wrzątku gotuje do czasu aż nie wypłyną na górę. Boczek podsmażam na skraweczki polewam ugotowane pierogi. Polewam je również masełkiem z złocistą cebulką. Smacznego
Pierogi ruskie
ciasto ugnitamy aż przestanie nam się lepić do rąk
Pierogi ruskie
ziemniaki i ser przesciskamy przez praskę dodajemy cebulkę oraz doprawiamy