Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie czyli klasyk
Farsz Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie Po ugotowaniu odcedzić i gdy są jeszcze ciepłe razem z serem rozgnieść przy pomocy praski lub tłuczka .Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami. Przyprawić solą, pieprzem. Ciasto Mąkę przesiać dodać sól ,olej i powoli po trochę wlewać ciepłą wodę cały czas wyrabiając ciasto Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować dość cienko na blacie oprószonym mąką. Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz około 1 łyżeczkę na krążek, dokładnie skleić W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Gdy woda będzie wrzeć - wrzucać pierogi, gotować około 10 minut. Następnie wyjmować je łyżką cedzakową i od razu polać tłuszczem, żeby się nie posklejały.Podawąć z rumienioną na masełku cebulką lub skwarkami. Smacznego !!!