Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pierogi ruskie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To są moje ulubione pierogi- ruskie , z farszem z ziemniaków,białego sera i cebulki z dużą ilością pieprzu. Najlepiej smakują odsmażane i polane zeszkloną cebulką.

Pierogi ruskie z cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi ruskie z cebulką

 

  • ciasto :

 

 

  • farsz:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie z cebulką
Mąkę wysypujemy na stolnicę lub blat, robimy dziurkę i wbijamy jajko. Dodajemy olej,sól i po trochu wlewamy ciepłą wodę zagniatając ciasto. Ciasto musi być gładkie i elastyczne.Ugotowane ziemniaki ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków razem z twarogiem. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju na złoto. Dodajemy do farszu. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.Z ciasta wycinamy kółka i napełniamy farszem, zlepiamy brzegi.Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Pierogi ruskie z cebulką
Etap 1 - Ciasto na pierogi ruskie z cebulka