Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pierogi ruskie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobre pierogi na obiadek

Pierogi ruskie 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi ruskie 4

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie 4
Do dużej miski wsypać mąkę z odrobiną soli.Wbić jajko oraz wlać ciepłą wodę.Wymieszać i dokładnie zagnieść ciasto.Odstawić. Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę wraz z serem.Przyprawić solą,pieprzem bazylją oraz miętą.Wymieszać.Ciasto rozwałkować i powykrajać kółka.Na środek wyłożyć farsz i zlepić.Wodę zagotować z odrobiną soli.Wrzucić pierogi i gotować do momentu wypłynięcia na wierzch.Odcedzić .Szczypiorek pokroić i obsypać wierzch pierożków.
Pierogi ruskie 4
Ciasto należy dokładnie wyrobic i rozwałkowac oraz powykrajać krążki
Pierogi ruskie 4
Na każdy krążek wyłozyc farsz i zlepić w dowolny sposób.