Pierogi sojowe z Pierogerii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W ramach patronatu nad wydarzeniem Zimowa Sobota otrzymaliśmy ten przepis z Pierogerii Pl. Konstytucji 2

Pierogi sojowe z Pierogerii

Składniki:

Pierogi sojowe z Pierogerii

 

  • Ciasto:
  • mąka 2 szkl
  • woda gorąca 1 szkl
  • sól 1 szczypta

 

  • Nadzienie:
  • granulat sojowy 1/2 paczki
  • cebula 1szt
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

 

  • Dodatkowo: boczek wędzony 10 dkg
  • cebula 1 szt
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pierogi sojowe z Pierogerii


Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać ugotowany granulat sojowy (gotowanie wedle przepisu na opakowaniu). Doprawić do smaku sosem sojowym lub innymi przyprawami, wedle gustu. Zagnieść ciasto i rozwałkować. Pierogi z farszem gotować w osolonej wodzie aż wypłyną. Podawać polane przesmażonym boczkiem i cebulą.