Sposób przygotowania:
Pierogi z boczkiem
Na początku łączymy ze sobą 2 szklanki mąki i szczyptę soli. Następnie wbijamy 1 jajko. Kolejno wlewamy łyżkę oleju i ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto. Później gotujemy ziemniaki i przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do ostygnięcia. Potem na suchej patelni podsmażamy 3 łyżki mąki na brązowy kolor.Po podsmażeniu mąki boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w tej mące. Mieszamy. Masę rozwałkujemy i szklanką wycinamy krążki. Na każdy krążek nakładamy łyżkę farszu oraz zagniatamy brzegi tak aby farsz nie wypłynął przy gotowaniu.Pod koniec pierogi wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i oleju. Gotujemy tak długo aż wypłyną na wierzch. Po ugotowaniu wykładamy je na patelnię i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
elzbieta8960
2. Co robisz z ta spalona maka z boczkiem ? Mieszasz z ziemniakami ?
3. Jaka mase rozwalkowujesz ? Chyba chodzi o ciasto ?
4.Pierogi nie wyplywaja na wierzch juz ugotowane ale gotujemy je kilka minut po wyplynieciu na wierzch .
Jak zwykle opis chaotyczny i nie precyzyjny .
elzbieta8960
bajtek
A co lukaszek moze odpowiedzieć, jak nie zna odpowiedzi na zadawane pytania. Trzeba umieć gotować, a nie przepisywać :O)
elzbieta8960
:):):)