Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z borówkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierogi z borówkami i serem są bardzo smaczne. Można je podawać z usmażonym masłem lub bitą śmietaną.

Pierogi z borówkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z borówkami i serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z borówkami i serem
Mąki przesiać, dodać odrobinę soli, wodę, olej i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut. Ser biały rozetrzeć widelcem z cukrem wanilinowym i cukrem kryształem. Wymieszać z 1 szklanką borówek. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Układać farsz, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Gotować przez 3-4 minuty w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, włożyć na talerze, lekko przestudzić, polać śmietaną, posypać pozostałymi borówkami.
Pierogi z borówkami i serem
Mąki przesiać dodać wodę i zagnieść ciasto
Pierogi z borówkami i serem
Ser biały rozetrzeć z cukrem i wymieszać z borówkami
Pierogi z borówkami i serem
Ciasto rozwałkować szklanką wyciąć krążki ułożyć farsz
Pierogi z borówkami i serem
Krążki z farszem złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi