Sposób przygotowania:
Pierogi z farszem z dyni i ricotty
CIASTO: z podanych składników zagniatam gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywam ściereczką i przygotowuję farsz.
FARSZ: pokrojoną drobno cebulę duszę na maśle i odstawiam do wystudzenia. Ser rozgniatam widelcem i mieszam z puree z dyni. Dodaję wcześniej uduszoną cebulę i pozostałe składniki, dodaję sporo przypraw i wszystko dokładnie mieszam.
WYKONANIE: ciasto cienko rozwałkowuję, lekko podsypując mąką. Wycinam szklanką krążki, nakładam łyżeczką farsz i bardzo starannie sklejam pierogi.
Gotuję w dużej ilości osolonej wody, 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Podaję z masłem i wysmażonym boczkiem.
FARSZ: pokrojoną drobno cebulę duszę na maśle i odstawiam do wystudzenia. Ser rozgniatam widelcem i mieszam z puree z dyni. Dodaję wcześniej uduszoną cebulę i pozostałe składniki, dodaję sporo przypraw i wszystko dokładnie mieszam.
WYKONANIE: ciasto cienko rozwałkowuję, lekko podsypując mąką. Wycinam szklanką krążki, nakładam łyżeczką farsz i bardzo starannie sklejam pierogi.
Gotuję w dużej ilości osolonej wody, 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Podaję z masłem i wysmażonym boczkiem.