anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pierogi z farszem z dyni i ricotty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pomysł na nieco inne, bardzo jesienne pierogi. Przygotowując je przypraw warto dać naprawdę sporo.

Pierogi z farszem z dyni i ricotty

Składniki:

Pierogi z farszem z dyni i ricotty

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem z dyni i ricotty
CIASTO: z podanych składników zagniatam gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywam ściereczką i przygotowuję farsz.
FARSZ: pokrojoną drobno cebulę duszę na maśle i odstawiam do wystudzenia. Ser rozgniatam widelcem i mieszam z puree z dyni. Dodaję wcześniej uduszoną cebulę i pozostałe składniki, dodaję sporo przypraw i wszystko dokładnie mieszam.
WYKONANIE: ciasto cienko rozwałkowuję, lekko podsypując mąką. Wycinam szklanką krążki, nakładam łyżeczką farsz i bardzo starannie sklejam pierogi.
Gotuję w dużej ilości osolonej wody, 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Podaję z masłem i wysmażonym boczkiem.