Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pierogi z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepiej smakują odsmażane :) Idealne na wigilijną kolację.

Pierogi z grzybami

Składniki:

Pierogi z grzybami

 

  • ciasto :

 

 

  • farsz:

 

  • 40 g grzybków suszonych
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami
Farsz: Suszone grzybki namoczyć przez noc w wodzie. Następnie je ugotować w tej wodzie ,w której się moczyły. Odcedzić i wystudzić. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić. Grzybki drobno posiekać i wymieszać z cebulką. Wystudzić.Doprawić solą i pieprzem. Ciasto : Składniki na ciasto dokładnie zagnieść. Podzielić na 3 części. Rozwałkować. Wycinać szklanką kółka. Na każde kółko nakładać farsz i zlepiać. Pierogi należy ugotować w osolonej wodzie, od wypłynięcia 5 minut.