Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pierogi z grzybami Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi z grzybami sprawdzą się nie tylko w święta, ale i na co dzień

Pierogi z grzybami Bernadetty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z grzybami Bernadetty

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami Bernadetty
Grzyby dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy pół godziny. Po upływie tego czasu gotujemy do miękkości- pod koniec gotowania lekko solimy, a następnie odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle, dodajemy ugotowane grzyby i razem smażymy 4-5 minut, studzimy. Cebulę i grzyby mielimy maszynką, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy energicznie jednolite ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy koła pierogownicą. Na każdym kole kładziemy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia.
Pierogi z grzybami Bernadetty
Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy energicznie jednolite ciasto.
Pierogi z grzybami Bernadetty
Pierogi z grzybami sprawdzą się nie tylko w święta, ale i na co dzień
Pierogi z grzybami Bernadetty
Pierogi z grzybami sprawdzą się nie tylko w święta, ale i na co dzień