Sposób przygotowania:
Pierogi z grzybami i suszonymi pomidoram
Farsz grzybowo - pomidorowy
Grzyby ugotować (około 15 minut), odsączyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, grzyby też najlepiej posiekać na desce nożem. Podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku. Do farszu dodać pokrojone drobno pomidory z oliwy, wymieszać razem.
Z mąki i wody i odrobiny soli zagnieść ciasto odpowiedniej gęstości, żeby móc rozwałkować placki i powycinać kółka. Nadziewać pierogi farszem i zlepiać. ( najlepiej użyć maszynki do pierogów). Gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów. Podawać z podsmażoną cebulką i posiekanymi pomidorkami i czosnkiem.
Grzyby ugotować (około 15 minut), odsączyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, grzyby też najlepiej posiekać na desce nożem. Podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku. Do farszu dodać pokrojone drobno pomidory z oliwy, wymieszać razem.
Z mąki i wody i odrobiny soli zagnieść ciasto odpowiedniej gęstości, żeby móc rozwałkować placki i powycinać kółka. Nadziewać pierogi farszem i zlepiać. ( najlepiej użyć maszynki do pierogów). Gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów. Podawać z podsmażoną cebulką i posiekanymi pomidorkami i czosnkiem.
msewka
kamazka439
ciężko jest podać dokładne proporcje na ciasto pierogowe (zależy jaka mąka, zależy ile tych pierogów potrzebujemy - dla 2, 4 czy więcej osób) i wiadomo, że jak jest ciasto z rzadkie trzeba podsypać mąki. Ja zawsze robię na oko i nie potrafię dokładnie podać proporcji.