kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pierogi z grzybami i suszonymi pomidoram

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

super smak, smakują wyśmienicie...

Pierogi z grzybami i suszonymi pomidoram

Składniki:

Pierogi z grzybami i suszonymi pomidoram

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami i suszonymi pomidoram
Farsz grzybowo - pomidorowy
Grzyby ugotować (około 15 minut), odsączyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, grzyby też najlepiej posiekać na desce nożem. Podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku. Do farszu dodać pokrojone drobno pomidory z oliwy, wymieszać razem.
Z mąki i wody i odrobiny soli zagnieść ciasto odpowiedniej gęstości, żeby móc rozwałkować placki i powycinać kółka. Nadziewać pierogi farszem i zlepiać. ( najlepiej użyć maszynki do pierogów). Gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów. Podawać z podsmażoną cebulką i posiekanymi pomidorkami i czosnkiem.