Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pierogi z jabłkami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść na stolnicy, dobrze wyrobić. Włożyć

Pierogi z jabłkami

Składniki:

Pierogi z jabłkami

 

 

 

 

  • 4-8 kwaśnych jabłekLukier:

 

  • białko jaja

 

  • 25 dag cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkami
Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść na stolnicy, dobrze wyrobić. Włożyć ciasto na 30 min do lodówki. Obrane i wydrążone jabłka pokroić w kostkę. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy położyć kawałek jabłka i zlepić pierożki. Piec około 30 min (na złoty kolor) w moc no rozgrzanym piekarniku. Pierożki można polukrować i znów wstawić do piekarnika na minutę. Białko na lukier należy ubić, wsypać cukier puder i ucierać, aż po wstanie lśniąca gęsta masa. Po 5 minutach ucierania dodać mąkę ziemniaczaną. 100 g - 265 kcal