Sposób przygotowania:
Pierogi z kajzerek
1. Buki przekrawamy, wyjmujemy miąższ. Każdą moczymy w mleku (od strony skórki). Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również. Cebulę siekamy.
2. Pieczarki z cebula dusimy na maśle, aż woda całkowicie odparuje. Studzimy. Dodajemy ser i miąższ z ajzere, doprawiamy i mieszamy.
3. Połówki bułek nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Obtaczamy w jakju i bułce tartej. Smażymy z obu stron aż sie zarumienią.
2. Pieczarki z cebula dusimy na maśle, aż woda całkowicie odparuje. Studzimy. Dodajemy ser i miąższ z ajzere, doprawiamy i mieszamy.
3. Połówki bułek nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Obtaczamy w jakju i bułce tartej. Smażymy z obu stron aż sie zarumienią.
bajtek