EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Pierogi z kajzerek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatew i tak samo smaczne jak tradycyjne pierożki.

Pierogi z kajzerek

Składniki:

Pierogi z kajzerek

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kajzerek
1. Buki przekrawamy, wyjmujemy miąższ. Każdą moczymy w mleku (od strony skórki). Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również. Cebulę siekamy.
2. Pieczarki z cebula dusimy na maśle, aż woda całkowicie odparuje. Studzimy. Dodajemy ser i miąższ z ajzere, doprawiamy i mieszamy.
3. Połówki bułek nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Obtaczamy w jakju i bułce tartej. Smażymy z obu stron aż sie zarumienią.