Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą, grzybami i kolendrą
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok 6 godzin. Gotujemy do miękkości. Kapustę również gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim ( po ugotowaniu wyjmujemy). Grzyby oraz kapustę odsączamy z wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę, grzyby oraz cebulę rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Przyprawiamy. Kolendrę rozgniatamy w moździerzu. Mieszamy dokładnie farsz.
Ciasto; Do mąki wlewamy niewielką ilość wody i mieszamy, stopniowo wlewamy wodę tyle aby ciasto nie było zbyt twarde ani klejące.
Zagniatamy dość szybko. Wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy trochę farszu, zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Smacznego ;)
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę, grzyby oraz cebulę rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Przyprawiamy. Kolendrę rozgniatamy w moździerzu. Mieszamy dokładnie farsz.
Ciasto; Do mąki wlewamy niewielką ilość wody i mieszamy, stopniowo wlewamy wodę tyle aby ciasto nie było zbyt twarde ani klejące.
Zagniatamy dość szybko. Wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy trochę farszu, zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Smacznego ;)